Här kommer min variant på årets glögg (med alkohol) Jag har inte provsmakat den ännu efter som den precis är satt i en hink på köksbänken men gjorde det samma recept förra året men utan julmust och pomeransskal.Så nu börjar det snart lukta jul i mitt kök :)
Detta blir ca 5 liter färdig glögg
4,5 liter svagdricka
5 dl julmust
Detta blir ca 5 liter färdig glögg
4,5 liter svagdricka
5 dl julmust
50 g vanlig jäst
2,5 kg socker
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 påse hel kryddnejlika
1 påse pommeransskal hela
1 påse pommeransskal hela
500 g russin
2 kanelstång
5 skalade och skivade råa potatisar
Instruktioner
1.Häll alla ingredienserna i en väl rengjord hink och rör om några gånger per dag de första dagarna så då täcker jag bara över med en kökshanduk.
2. Nu kan du täcka med plastfolie som du gör små hål i.
3.Låt stå 3-6 veckor.
4.Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hävert – undvik den grumliga bottensatsen.
5.Går att lagra några år.
Tidsåtgång
Cirka 20 minuter + jäsning 3-6 veckor + upptappning på flaskor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar