tisdag 4 oktober 2011

Spröda lavendelskorpor



Detta är en lite annorunda sötsak men ack så delikat till tekoppen i höstmörkret.
100 gr smör
1,5 dl socker
75 gr mandelspån
3 msk friska lavendelblommor
eller 1 tsk torkad lavendel
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1ägg
Rör socker och smör vitt.

 Hacka lavendelblommorna och blanda de med de resterande torra ingredienserna . Rör i ägget i smörblandningen och vänd i mjölblandningen arbeta till en smidig deg.
Dela degen i 3 och rulla ut var del till ca 30 cm lägg på bakplåtspappersklädd plåt och tryck till rullarna med handen.
Grädda demi ca 20 min på 175 grader. Ta ut kakorna och skär de på snedden i önskad storlek efter 5 min.
Sätt in dem i ugnen igen ytterligare i ca 15-20 min

Detta recept är med i månadens sötsak hos söta saker med temat ge bort.
L¨gger man skorporna i en  cellofanpåse med ett band runt så har du en liten fin värdinnapresent när man är bortbjuden :)


2 kommentarer: