måndag 11 juni 2012

Skurna syltkakor

Klassiska skurna syltkakor helt enkelt toppade med lite florsockerglasyr.Denna gången använde jag blåbärsylt men den var lite väl lös för detta egentligen fast hallonsylt brukar bli bäst enligt min åsikt även om smaken på dessa var jättegod.

Detta behövs till ca 40st
125 gr smör rumsvarmt
1 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
ca 1/2 dl fast sylt

Glasyr 
ca 1,5 dl florsocker 
+ några droppar vatten och eller citronsaft

Rör smör och socker vitt ,tillsätt ägget .
Blanda mjöl och bakpulver arbeta in det i smörblandningen.
Låt degen vila kallt i en halvtimme.
Sätt ugnen på 200gr .
Forma degen till 3 tjocka stänger, tryck ett "kanalspår" i längderna som du fyller med sylt.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.
Blanda glasyren tills du får en tjock krämig konstistens och ringla den över längderna och skär kakorna på snedden ,låt svalna på plåten.
                                                              Förvarar i lufttäta burkar.


1 kommentar: