Pannacotta med nougat jag älskar båda delarna så det kan ju inte bli bättre än så.
Denna gången delade jag detta recept på 2 för vi är ju bara tre i familjen.
4-6 pers
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
150 gr nougat
3 gelatinblad
ev mer nougat till garnering
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Skär nougaten i mindre bitar.
Koka upp grädden och vaniljsocker.Ta av grytan från värmen.
Lägg i nougaten och låt den smälta under omrörning.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.
Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar (minst) innan servering.
Jag dekorerade mina med en smalskiva nougat en liten mörk tryffel och lite pärlströssel.
God helg!!!
Nu skall dessa avnjutas till kvällen då vi firar att höstlovet börjat och att det bär av hemåt till Gotland imorgon :)
Detta var ritigt roligt att göra. Kul att man kan lägga upp recept såhär.
SvaraRadera