lördag 15 oktober 2011

Squash-kaka

 
Efter nu testat kakor med morötter,rödbetor och palsternacka så blev det squash denna gång :)
4 portioner
400 g riven grön squash
100 g mjukt smör
1,5 dl socker
3 ägg
0,75 dl sirap
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 dl kokos
1/2dl sesamfrön
1 tsk stött kardemumma
1 pressad lime
4 msk yoghurt
ev lite grön färg

2 msk smör
2 msk ströbröd eller sesamfrö

Glasyr
150 gr philadelfiaost
75 gr mjukt smör
180 gr florsocker
rivet skal av en lime + ev lite saft av en citrusfrukt
Ugnstemperatur180º
    Gör så här
    Riv squashen och lägg den på hushållspapper för att torka en stund.
  • Vispa smör och socker 2 minuter, tillsätt äggen ett i taget.
    Blanda i resterande ingredienser. Vispa så lite som möjligt, bara precis tills smeten håller ihop.
    Smörj en hög form, cirka 2 liter och fördela ströbröd eller sesamfrön jämt. Häll i smeten och grädda cirka 35 minuter.

  • När kaka svalnat gör du glasyren som skall på.
    Vispa mjukt smör med osten.
    Sikta ner florsockret.
    Tillsätt limeskalet och ev. lite saft av lime citron eller apelsin.
    Bred glasyren över kakan.
  • Kakan skall förvaras i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar