Efter nu testat kakor med morötter,rödbetor och palsternacka så blev det squash denna gång :)
4 portioner
400 g riven grön squash
100 g mjukt smör
1,5 dl socker
3 ägg
0,75 dl sirap
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 dl kokos
1/2dl sesamfrön
1 tsk stött kardemumma
1 pressad lime
4 msk yoghurt
ev lite grön färg
2 msk smör
2 msk ströbröd eller sesamfrö
Glasyr
150 gr philadelfiaost
75 gr mjukt smör
180 gr florsocker
rivet skal av en lime + ev lite saft av en citrusfrukt
Ugnstemperatur180º
- Vispa smör och socker 2 minuter, tillsätt äggen ett i taget.Blanda i resterande ingredienser. Vispa så lite som möjligt, bara precis tills smeten håller ihop.Smörj en hög form, cirka 2 liter och fördela ströbröd eller sesamfrön jämt. Häll i smeten och grädda cirka 35 minuter.
- När kaka svalnat gör du glasyren som skall på.Vispa mjukt smör med osten.Sikta ner florsockret.Tillsätt limeskalet och ev. lite saft av lime citron eller apelsin.Bred glasyren över kakan.
- Kakan skall förvaras i kyl.
Gör så här
Riv squashen och lägg den på hushållspapper för att torka en stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar