onsdag 12 oktober 2011

Mustig köttgryta

En härlig varm mustig köttgryta en höstkväll till middag är väl bara ljuvligt.
Detta blir ett insperations recept eftersom grytan är tillagad på en höft.
Jag startade med att bryna
 500 gr nötkött i grytbiteform
1 gul lök i klyftor
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk tomatpure
i smör och lite olja i gjutjärnsgrytan
sedan tippade jag i uppskurna grönsaker, det blev av
1 stor morot
en palsternacka
1/4 kålrot
det fick bryna med i några minuter sedan tippade jag på vatten så det precis täckte.
Hällde i några hela pepparkor och lite he kryddpeppar ett stort lagerblad och salt..
Detta fick stå och koka i ca 2 timmar på svag värme.
Jag spetsade med ca 1/2 dl grädde på slutet och lite mazeinaredning, smaka av salta och peppra mer om det behövs. Grytan  serverades med kokt ris.


Smaklig måltid!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar