torsdag 14 oktober 2010

Norska lapper

I dag kom min son hem från skolan och ville laga lapper som de gjort på skolen, något jag aldrig testat men fann fram ett recept och satte igång.
Röra
1 msk flytande smör/margarin
2 dl vetemjöl
1,5 dl filmjölk (eller 1 dl mjöl och 1/2dl gräddfil/römme)
2 ägg
4 msk socker
1/4 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 -1 tsk kardemumma

Mixa tillsammans allt i en mixer eller med en mixerstav ( går säkert med visp oxå ) till en jämn röra som får svälla i 15 min.
Stek lapparna i stekpanna med lite smör vänd på de när ytan uppepå "stannat" de jäser upp lite och skall vara gyllene.
De ätes helst jumna med eller utan sylt.

Detta var mycket godare än jag trodde och passar perfekt till kaffet om man får plötsligt besök eller att ha med i ryggsäcken på tur.

1 kommentar: