onsdag 13 oktober 2010

Äppelmos med kardemmumma


Äppelmos/sylt
Jag har använt samma grundrecept som äppelmos med ingefära men denna har lite annan smaktillsats och jag lät det vara bitar kvar i den färdiga produkten så den blir mer som sylt
Du behöver

2 kg äpplen
200 gram socker
200gram syltsocker
2 dl vatten
1 tsk citronsyra
1,5 tsk kardemumma malen
1 msk riven ingefära färsk
rivet skal av en halv citron
1 tsk vaniljsocker hade nog varit gott med vaniljstång men hade ingen hemma och kanske tagit bort citronen

(ev natriumbensoat)

Gör så här

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Rör ut citronsyran i vattnet och slå över frukten. Tillsätt socker och smaktillsatser och koka upp. Låt moset koka samman tills det.nästan är slätt jag la i äpplen efter han jag skalade så då blev en del mos och några i bitform. Tag av från värmen och rör eventuellt i två kryddmått natriumbensoat. Slå på rengjorda burkar eller låt svalna och packa i plastpåsar för förvaring i frys. (I frysen behövs inget konserveringmedel.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar