söndag 31 maj 2015

Snurriga mördegskakor med choklad och banansmak

En klassisk kaka med lite ny form och smak.
Det blir ca 50 st
 
200 g  Smör, kallt
1 krm vaniljpulver
1 dl strösocker
4 12 dl vetemjöl
1 12 msk kakao
Gul färg och bananessens
 
Arbeta ihop smör, vaniljpulver, socker och mjöl i en matberedare eller på en bänk.
 Smaksätt hälften av degen med kakao och
 smaka av den andra med bananessens
 och färgade denna deg gul i tillägg
  Platta ut degen, lägg den i plastpåsar och låt vila i kyl minst 30 min.
Sätt ugnen på 175°
 Lägg ihop de olika färgerna i önskat mönster som snurror eller kanske schackrutor.

 Skär i skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

 Kakorna går fint att frysa in.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar