onsdag 6 juni 2012

Syrensaft

Jag har prövat mig på syrensaft med receptet från bloggen Söta saker.
Det blev en spännande lite parfymerad smak som är svårt att jämföra med något annat.

 20 klasar lila bondsyrén
1 kg socker
1 l vatten
30 g citronsyra
2 limefrukter (kan bytas mot en citron)

Skölj blomklasarna och rensa dem så att bara blommorna blir kvar.

Koka upp vatten och socker och rör tills sockret löst sig.
Rör ner citronsyran.
Tvätta och skär limen i skivor och lägg tillsammans med blommorna i en stor skål med lock.

Häll över sockervattnet (medan det fortfarande är hett) och låt svalna under lock.

Förvara i kylen i 3 dagar och sila sedan genom silduk.

Tappa på rena flaskor.
 Servera genom att späda en del saft med 4 delar vatten.
Eller späd med miniralvatten och få rosa bubbel.
Jag tyckte det blev godast med bubbelvatten i .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar