söndag 17 juni 2012

Rabarberpaj


Här kommer årets variant på rabarberpaj.

Detta blir en större pajform


150gr rumstempererat smör
1 krm salt 
1 tsk bakpulver 
0,5 dl kokos
0,5 dl havregryn eller havre/råg
3 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker

ca 400-500 gr rabarber 
2-3 dl socker
1 krm kanel
1-2 msk potatismjöl

Skala och skär rabarbern i bitar lägg i smord form det skall "täcka i två lager" den sjunker ihop så i ugnen 


sedan sockrar du mer än du tror det skall vara och lite till så blir det nog bra (jag tog ca 3-4 dl) och sedan pudrar du på lite kanel och potatismjölet.


Blanda allt till pajdegen till en smulig deg och strö över rabarbern.
In i ugnen på 175 grader i ca 20-30 min den skall vara gyllene när du tar ut den .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar