torsdag 21 juni 2012

Svartavinbärsblads och mynta saft




En enkel och frisk saft på bladen av svartavinbärsbusken och myntan toppat med lite citron.

1,5 liter löst ihoppackade svarta vinbärsblad

4 grenar med mynta
6 g citronsyra
400 g socker


1 citron

1,5 liter kokande vatten 
0,5 tsk natriumbensoat

Blanda svartavinbärsbladen, myntablad, citronsyra och cirtonen som du tvättat och skivat i en kastrull eller liknande. 





Koka vatten, rör i sockret så det löser upp sig och häll det kokande över bladblandningen i kastrullen täck över väl. Förvara svalt 5 dagar (sval, källare eller kylskåp går bra). 



Sila av bladen. 
Tag ca 2 dl saft, värm, lös natriumbensoat och rör sedan ner allt i den kalla saften. Häll upp på rena flaskor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar