onsdag 17 augusti 2011

Saffran och tomatscones

Dessa scones är smakrika och perfekta som tilltugg till middagen eller en fördrink kanske med en klick aioli och några räkor på eller bara varma med smör.
Detta blandade jag ihop
4,5 dl vetemjöl (du kan ta hälften med lite grövre mjöl om du vill)
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 gr smör
2 dl creme fraiche med saffran och tomat smak
Sätt ugnen på 250 grader lite lägre om du har varmluftugn.
Blanda det torra i en bunke och lägg i  smöret, det är lättare om det är rumstempererat.
Smula ihop blandningen, tillsätt creme fraichen och arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela i två och platta ut två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper nagga de med en gaffel och in i ugnen ca 10 min.
De är klart godast ljumna med smältande smör MUMS!!!!


Detta är oxå mitt bidrag till lättlagat på Söta sakers blogg.

Söta saker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar