lördag 20 augusti 2011

Marshmallowsrutor


Detta är gott och enkelt godis men lite kladdigt på slutet så lite muskelstyrka krävs :)

50 gr smör
280 gr marshmallows
15 dl rispuffar

man kan om man vill smaksätta med lite choklad vi använde 8 rutor daimchoklad och toppade med lite finhackad mörk choklad för syns skull men du kan utan vidare hoppa över chokladen om man har allergi i familjen

Smält smöret i en stor kastrull på svag värme och häll i marshmallowsen fortsätt på låg värme och smält de under omrörning när de smält tippade vi i våran daimchoklad .

Nu kommer muskelstyrkan in rör i rispuffarna och tryck sedan ut massan i en bakplåtsklädd form på ca 20x30 cm.
Jag fuktade fingrarna lätt för att få tryckt ut massan.
Till sist strödde jag över lite choklad.

Nu behöver gobitarna in i kylen minst en timme för att stelna och sedan kan man tippa upp den stora kakan och skära den i mindre bitar.
Man kan spara bitarna i kylen upp till en vecka om det finns kvar så länge.
Så där kom tipset på veckans lördagsgodis ,hoppas ni gillade det. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar