söndag 9 december 2018

Midsommar kladdkaka

En glutenfri variant av kladdkaka som jag bakade till midsommarafton
2 ägg
2,5 dl rörsocker
1,5dl glutenfri mjölmix
4 msk kakao
100 gr smält smör

3 dl vispgrädde
frukt till topping
jag valde att använda jordgubbar, druvor myntablad
 och så slängde jag på några myntamaränger jag hade hemma.

 Sätt ugnen på 150 grader
Smörj en form på 24 cm i diameter.
Ett tips är att ta bakplåtspapper i botten , har man en springform är det ju lätt att spänna fast det.
Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet och häll i formen.
Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du önskar den.
Låt gärna kakan vila över natten i kyl.
Vispa grädden och bred över kakan toppa med önskad frukt!
Klar för servering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar