lördag 29 mars 2014

Mocca Cheesecake

Detta var ett experiment från min sida som blev helt riktigt bra det enda jag skulle tänkas ändra är att testa att ha chokladkex i botten istället för digestivekex.

150 gr smör
200gr digestivekex
 

5 gelatinblad
320gr Philadelphiaost jag tog chokladsmak (2 askar)
4 dl grädde
0,5-1 dl socker
 ( börja med den mindre mängden söt extra på slutet om du tycker det behövs i oströran)´
0,5 dl hett kaffe

 

Smält smöret och mosa kexen blanda ihop och tryck ut i en smord springform ca 24 cm i diameter.
Eller täck formen med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i ca 10-15 min .
Låt den svalna helt.

 




Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa grädden med 0,5 dl socker.
Rör i Philadelphiaosten tills det blir en slät röra .
Lös upp gelatinbladen i kaffet låt det svalna en aning innan du rör ner det i gräddblandningen och häll sedan det över kexbotten ställ i kylen över natten eller i alla fall ca 5 timmar innan servering.


 Vill du dekorera kakan kan du göra det när den stelnat då kan du smälta 50 gr choklad och ringlar i ringar på kakan och sedan dra en kniv från ytterkant på kakan mot mitten för att få detta mönster.


 Klart för servering!
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar