Detta är min variant av ett ljust LCHF-bröd som är gott att rosta till frukostmacka.
Här dubblade jag satsen och gjorde två bröd.
Detta blir ett bröd i 1,5liters form
200 gr Philadelphia/färskost
2,5dl nötter
2,5 dl mandel
4 dl pofiber
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 ägg
125 gram smör
3 dl fet yoghurt
Blanda de torra ingredienserna.
Smält smöret. Vispa ner smör, osten och yoghurt i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna.
Låt degen svälla i 10 minuter.
Smörj en form och klä med bakplåtspapper, klicka ut degen. Pensla med mjölk och strö sesamfrön över.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
Detta går att frysa ,jag förvarar mitt i kylen och äter det i tunna skivor som jag helst rostar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar