Detta är ett recept jag hittade i senaste Hembakat tidningen
då var receptet glutenfritt men jag körde det med gluten och gjort några små ändringar.
30 st
Botten
200 gr smör
1,5 dl florsocker
1 krm salt
1ägg
1,5 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk, färdigkokt
100 gr hallon frysta
Topping
100 gr smör
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl råsocker
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
Då börjar vi med botten rör smör,salt och florsocker mjukt blanda sedan i ägget rör till en jämn smet.
Blanda i vete och mandelmjöl knåda ihop degen och plasta in den
och låt den vila i kylen ca 30 min.
Blanda nu ihop alla ingredienserna till toppningen till en smulig massa.
Klä en form 20x30cm med bakplåtspapper.
Kavla ut degen i formen.
Bred över den karamelliserade mjölken och strö över hallonen.
Till sist strör du över toppningen tryck lite lätt med händerna på toppningen.
Grädda i 180 grader i ca 40 min.
Låt kakan svalna helt i formen innan du skär upp den.
Kan med fördel serveras med en klick vispad grädde men även ätas precis som den är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar