tisdag 1 maj 2012

Blåbärscheescake i ugn



Den här kakan är lättast att göra om du använder dig av en matberedare. Det räcker med att skölja ur behållaren med vatten mellan gångerna.

10-12 bitar
Detta behöver du:
Botten
250 g Digestivekex
100 g Smör
Fyllning 1
450 g Philadelphia ost
200 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker
Fyllning 2
3 dl creme fraiche /gräddfil
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 180 C.
2. Smula 250 g digestivekex och blanda med 100 g smält smör. Tryck ut smuldegen i en rund form, ca 20 cm.
3. Grädda 5-10 min.



4. Kör 450 g Philadelphiaost, 200 g blåbär, 3 ägg och 1 1/4 dl strösocker i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen.


5. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.
6. Blanda ihop 3 dl creme fraiche, 3 msk strösocker och 1 msk vaniljsocker och bred på kakan.
Det går att byta ut creme fraichen mot gräddfil om man vill.


7. Grädda ytterligare 5 min.
8. Låt svalna i kyl tills den kallnat (ca 45 min) så att den inte går sönder när du lossar den från formen.

 Toppa med blåbär. Pudra över lite florsocker strax innan servering. Servera gärna en klick vispad grädde till. Men vi åt utan grädde och tyckte det var gott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar