torsdag 2 juni 2011

Chokladkaka/chokladmuffins med strössel till barnkalas



Så var det dags för barnkalas min son har blivit en stor gutt, 9 år hade hoppast på att få baka något mer spännande en chokladkaka men det var det han önskade på födelsedagen som oxå resten av de norska barnen brukar önska. Så du fick det bli chokladkaka men nonstopp och strössel jag hoppade  dock över de sega gelegubbarna som det är vanligt att ha på kakan här.

INGREDIENSER
2 dl mjölk
4 msk kakao
1 dl socker
125 gram smör eller margarin
1,5 dl socker
2 st ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Glasyr
1,5 dl florsocker
25 gram smält smör eller margarin
1 msk kallt kaffe
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker

färgat strössel av valfri smak + nonstop

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjölk, kakao och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna.
3. Rör smör och 1,5 dl socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten växelvis med chokladsmeten.

5. Häll i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Låt svalna.
6. Rör ihop glasyren och bred på kakan. Strö över strössel och lägg på nonstopp.
Det går oxå utmärkt att baka muffins med samma recept och glasyr bara ha de inne i ugnen ca 12 min.
  


 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar