söndag 16 december 2018

Glutenfri saffranskladdkaka med frosting

Denna saffranskladdkaka med crème fraiche frosting och granatäpplekärnor 
är både söt och syrlig och alldeles ljuvlig.

2 dl glutenfri mjölmix
(eller 1 dl bovetemjöl och 1 dl majsmjöl)
1 dl rörörsocker  ( går med vanligt med )
100 gr smör
3 ägg
2 msk sirap
1 påse saffran 0,5 gr
200 gr vit choklad
1 msk vaniljsocker  
(men använder man Marabous vita choklad så skippar jag vaniljsocker)
1 nypa salt.

Frosting
3 dl crème fraiche
3 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 1,5 dl granatäppelkärnor ( jag tog frysta)

Hacka den vita chokladen fint.
Mortlar saffranet med lite av sockret.
Smält smöret i en stor  kastrull ta av från spisen och häll i chokladen och saffranet
  rör nu tills chokladen smält helt.
Häll nu i resten av ingredienserna och rör tills du fått en jämn smet och häll upp i en smord form på ca 24 cm i diameter jag rekommenderar att lägga bakplåtspapper i botten då det blir så mycket lättare att få ut kakan ur formen sedan.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du önskar den.
Den behöver gärna natten i kyl för att sätta sig.
Ta nu crème fraichen, florsocker och vaniljsocker i en skål och vispa med elvisp 
den blir först rinnig innan den blir fast igen så ha tålamod detta tar en stund .
Bred eller spritsa ut detta på kakan och strö över granatäppelkärnorna .
Klart för servering.!!!





1 kommentar:

  1. Hej jag undrar hur man skriver ut dina recept? :-)
    (kopierar jag texten så får jag ju med den svarta bakgrunden. Då går det åt väldigt mycket svart vid utskrift)

    Tack på förhand/Anita

    SvaraRadera