lördag 21 mars 2015

Lchf Tekakor

Dessa bröd gör jag som lite platta tekakor och jag tycker de är goda när man gör räkmackor bla.
 
6 st
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
 2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl creme fraiche
  3 msk vatten
3 msk smält smör
 vita vallmofrön + uppvispat ägg eller äggvita
 
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner crème fraiche och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
 
 

 Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och platta till önskad storlek pensla sedan med uppvispat ägg och strö över vallmofrön
.


 
Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. 
Dessa går fint att frysa.
Du kan göra dem lite tjockare och strö över sesamfrö så har du hamburgerbröd.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar