fredag 25 april 2014

Rice krispies treat

Detta är något man kan göra både som godis eller bygga upp figurer i när man gör tårtor. 
 
 
RICE KRISPIES TREAT

3 msk smör
300 g marshmallows
1,5 liter rice krispies
(smaksättning: 1 dl hackad choklad, hackade jordnötter eller torkad frukt om du gör det till snacks eller när det är tänkt att äta dekorationen på tårtan)

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Häll i marshmallows och smält dem under omrörning, se till att blandningen inte bränns i botten på kastrullen. När allt är smält tas kastrullen från plattan och rice krispies hälls i (och eventuell smaksättning). Detta är superkladdigt och inte helt lätt men det går. Blanda ordentligt. Ta ur smeten och lägg i en smörad form. Blöt händerna med vatten och tryck sedan ut massan i formen. Låt kallna och skär sedan i önskad storlek. Förvara i tätslutande burk i 2-3 dagar.


Att modellera tårtdekorationer med rice kriespies treat:
Forma gärna massan medans den fortfarande är varm. Blöt händerna och tryck till önskad form. Om den ska täckas med sugarpaste eller marsipan så görs det med fördel medans massan fortfarande är klibbig. Eller låta det stelna och kallna då man kan skära till figurerna lite och sedan spackla dem med lite smörkräm innan man klär dom med sockerpasta eller marsipan.

Ska dekorationen med rice krispies treat kunna ätas bör den göras högst tre dagar i förväg. Kan man däremot tänka sig att inte äta dekorationen så går den att göra långt i förväg vilket ibland kan vara skönt eftersom det faktiskt tar rätt lång tid att förbereda vissa dekorationer.
Detta recept har jag lånat från fina bloggen Bakglädje.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar