torsdag 17 april 2014

Vanilj och citronrutor.

 
 



 
 
Receptet är till en långpanna typ 30x40 cm men kan halveras till en mindre
 modell av långpanna/form
 
Botten/ smul deg
500 gr smör
1 liter vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
skal av en citron
 
 
Fyllning
4 ägg
2 dl vaniljkesella eller vanlig
5 dl crème fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
 
 
Arbeta snabbt i hop degen i en matberedare (eller för hand)
 
Tryck ut hälften av degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
 
Vispa ihop fyllningen och häll den över degen i långpannan.

 
Smula till sist över resterande av degen.
 
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.
Låt svalna och skär i rutor.
Pudra gärna över lite florsocker innan servering.
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar