tisdag 3 juli 2012

Fläderblomsaft




Fläderblomsaft är ju lite speciellt det verkar som man antagligen älskar det
eller inte gillar det över huvud taget.
I vilket fall som helst blommar fädern för full här nu så saften är på gång i källaren nu och här kommer receptet jag använde.

Detta blir ca 2 1/2 liter

Ingredienser
40 blomklasar
3 citroner
2 liter kokande vatten
1 1/2 kg Dansukker Strösocker
50 g citronsyra
Först blir det blomplockning och skaka ur ev. insekter.
Skölj blomklasarna och lägg dem på en handduk för att rinna av. Lägg blommorna i en hink eller stor skål. Skölj citronerna noga och skiva dem tunt. Lägg citronskivorna på blommorna. 
Koka upp vattnet och häll över blommor och citroner. Tillsätt sockret och rör tills det löst sig.
 Rör i citronsyran.


 Täck över hinken/skålen och låt stå i 3 dygn. Sila. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara i kylskåp eller frys saften.
Du kan även tillsätta en kanelstång eller 1 msk riven färsk ingefära för att få en smakbrytning på saften.

PS. Det kommer mer bilder när saften är klar D.S



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar