måndag 9 juli 2012

Marängtoppad chokladkladdis med mynta





100 gr smör
2 dl strösocker
5 msk kakao
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl


1 äggvita
1 gnutta salt
3/4 dl strösocker

ca 1 dl löst packade färska pepparmynta blad
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa strösockret tillsammans med myntabladen.


Smält smöret ställ åt sidan. Vispa ägg och sockerblandningen pösigt.
Rör snabbt ner resten till en jämn smet och häll i en smord form med bakplåtpapper i botten.
Vispa äggvitan med en gnutta salt till ett hårt skum vispa sedan i sockret tills marängen blir blank.
Bred försiktigt maränen på chokladsmeten.

In i ugnen ca 25-30 min kakan skall vara lite kladdig i mitten. 
                              Låt kakan svalna och vila en timme   


                            Servera med glass eller vispad grädde.                                           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar