Min son kom hem från skolan och hade gjort fattiga riddare för ett tag sedan det var så länge sedan jag ätit det, bodde nog hemma då så 20 år sedan :)
Så då fick vi ordna fattiga riddare till utefikat idag påsklovet till ära.
Det avr riktigt gott och jag åt med vaniljkesam och färska jordgubbar och sonen med jordgubbsylt.
Skulle passa lika bra på brunchen som vi eftermiddagskaffet.
Vi tog detta till 10 st
5 ägg
1 dl strösocker
5dl mjölk
1 tsk kanel
1tsk kardemumma
10 skivor bröd
+ lite smör till stekningen
Vispa sammen ägg, mjölk socker och kryddorna.
Lägg brödskivorna i en form med kanter och häll över röran, låt skivorna ligga tills de blir alldeles blöta.
Stek nu skivorna gyllene på båda sidorna i en stakpannan med smör.
Stek nu skivorna gyllene på båda sidorna i en stakpannan med smör.
Vad gott. Det var länge sedan vi åt här hemma.
SvaraRadera