torsdag 28 april 2011

Pannacotta med en hint av gräddkola



Ingredienser:
till 4-6 portioner

5 dl vispgrädde
 1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
3 st gelatinblad
+ gräddkolaessens


Garnering:
säsongens bär eller frukt

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Häll vispgrädde i en kastrull och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
Sedan smaksatte jag med gräddkolaessensen från panduro jag hade nog nästa 20 droppar essens.

. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
Strö över (tinade) bär eller frukt.
Jag hade jordgubbar mixade med lite socker som topping på panna cottan.
 Servera.


På sonens la jag på några bokstäver i vit choklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar