fredag 28 januari 2011

Krispiga snaksknäckebröd



 Nu har har jag fixat och trixat lite med mitt ursprungsrecept och fått ett knäckebröd som jag tycker blivit super som kvälltilltugg när suget av något gott kommer, jag har valt att strö salet uppepå degen istället för inni det gör nästan en chipskänsla när du sedan äter det men självklart går det bra att lägga saltet i degen med om man önskar det

  1dl grovt rågmjöl
1dl grahamsmjöl
0,5 dl rågsikt
1,25 dl havregryn
2,5 dl blandade frön jag hade pumpfrön ,rostade solrosfrön ,linfrön och sesamfrön
1tsk salt
2 tsk brödkryddor
0,5 tsk hjorthornsalt
3,25dl vatten
0,5 dl olivolja
Allt utan saltet blandas ihop till en gröt som skall stå och svälla i ca 10 minuter

Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar och dela upp röran på dessa, fukta händerna
 eller en degskrapa med kallt vatten och platta ut degen över hela plåtarna.
Strö över saltet och lite linfrön  över degen.

Nu skall plåtarnade  in i ugnen på 170 grader i 40 minuter
stek båda samtidigt om du har varmluftsugn.
Efter ca 10 min tar du ut plåtarna och skär rutor i degen
så de blir lätta att bryta isär sedan när de är klara och in med de nu de sista 30 minuterna.
 Jag använde ett pizzahjul till att dela med.
De skall vara lite gyllene när du tar ut de men behöver inte vara hårda igenom 
 de kan svalna på plåten så torkar det sista i dem.
När de är klara låter du de svalna bryter isär dem och förvarar de i tätslutna burkar.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar