lördag 22 januari 2011

Jordnötskaka

Detta är en kaka jag hittade på receptet till när vi hade massa salta jordnötter till övers
 på hotellet där jag jobbade på den tiden.

Ingredienser
200 g smält smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk mjölk eller filmjölk

Glasyr
 30g smör
2 msk starkt kaffe gärna med en extra sked frystorkat /nescafe i
2 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker

Salta jordnötter som är grovhackade

Gör så här
Rör fett och socker pösigt
Rör ner äggen ett i taget
Blanda vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner i smeten
Häll smeten i en smort och bröad form

Grädda i 175 grader, 30-40 minuter

Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över jordnötterna Låt stå och stelna. Skär kakan i  bitar.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar