söndag 1 juni 2014

Bröllopstårta i vitt

 
Detta är en elegant men enkel bröllopstårta i vitt med ljust rosa rosor den består av chokladbottnar fyllda med en hallonmousse och vit choklad spacklad med marängsmörkräm och täckt med extra vit marsipan. Dekorerad med rosor i marsipan och vita kristyrprickar.
Jag körde icas färdig chokladbottnar efter att jag legat sjuk i veckor fick det bli den enkla vägen denna gång.
 
Hallonmousse:  200 g frysta hallon
1/2 dl gelésocker
50 g philadelfiaost
2 dl vispgrädde
Hallonmousse: Koka upp hallonen och mosa dem med vispen. Rör i sockret och sjud tills det löst sig (ca 1 minut). Låt svalna. Vispa under tiden grädden. Rör ner philadelphiaosten i hallonblandningen och rör sedan ner allt i grädden. Låt stå i kylen någon timma innan den läggs emellan tårtbottnarna.
Detta är till ett mellanlägg på en tårta.
 
Andra fyllningen var vitchoklad fluff med en touch av citron
180 gr vit choklad
3 dl vispgrädde
rivet skal av en halv citron
Finhacka chokladen och smält den i grädde i en kastrull under konstant omrörning detta får inte koka när chokladen smält tar du denna från spisen och river i citronskalet .
Ställ nu blandningen i en burk med lock i kylen under natten och dagen efter vispar du upp detta till en fluffig röra att bre på tårtan detta tycker jag är lagom till ett mellanlägg.
 
Tårtan får stå med fyllningarna i kylen övertäckt med plastfilm i kylen över natten.
Dags för att spackla första omgången med marängsmörkräm receptet finner du här Gör det relativt tunt och in i kylen så det stelnar innan du kör på nästa lager och detta lager skall täcka utan att vara för tjockt och helt slätt för att få en fin yta när marsipanlocket kommit på.
 
 
 
 
Kalvla ut marsipanen tunt men inte för tunt så att det går sönder.
 
 
 
Lägg på locket och arbeta så du få rett jämt resultat som ni ser har jag bubblor att arbeta bort på övre bilden. 

Marsipanrosor till dekor hade jag gjort i förväg.
 Runt om spritsade jag små vitaprickar i kristyr efter brudens önskan.
Denna tårtan är lite annorlunda än de andra denna var med glutenfri chokladbotten fylld med hallonmousse och vanilj/citron mousse täckt med marängsmörkräm och sockerpasta till gästerna med gluten och nötallergi.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar