tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtandagsgodis


Här kommer allahjärtans dags godis fyllda med energi det är
 frukt, frön och havre bla allt doppat i lite choklad.
 
Ingredienser:
4 dl havregryn
Ca. 20 st torkade fikon
ca 10st torkade aprikoser
2-4 msk hett vatten
1 1/2 dl russin
1dl kokosflingor
1 dl hackad sötmandel
0,5 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker kan uteslutas
ev 1 krm kanel för er somm gilla det
ev Några droppar honung
100 gr vit choklad
100 gr mörk choklad
och någon droppe röd hushållsfärg om man vi ha rosa choklad

Gör följande:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och rosta därefter havregrynen,kokosflingorna
och fröna i en långpanna i ca. 8 min.
Klipp sedan ner fikonen och den torkade frulkten i en matberedare och lägg i 1 msk hett vatten så att fikonen mjuknar lite. Mixa sedan fikon o aprikoserna och russinen till en kletig smet tillsätt mer vatten om röran känns för hård och torr.
Tillsätt därefter havregryn,kokos,frön, mandel,kakao och några droppar honung
och mixa tills det blandas.
Tryck sedan ut smeten till en fyrkant på en skärbräda eller i en mindre långpanna i den tjocklek du önskar att barsen ska bli.
Eller göra hjärtan och stänger som jag i isformmar men smörj de lätt med lite matolja först så är det lätt att få ut dem efterpå.

När allt stått i kylen och svalnat över natten eller några timmar i kylen bara. Så smälte jag chokladen var för sig och doppade de olika godisarna i på olika sätt men lite av den vita chokladen färgade jag rosa nu till alla hjärtand dag och en del fick lite sesamfrön och några lite kokos.
Variera som du önskar bara fantasin sätter stopp.
Här är lite av mina varianter.





Sedan kan man lägga de i en fin påse eller ask så har du en fin alla hjärtandags present.

Nu önskar jag er alla en hjärtligt trevlig alla hjärtans dag.

2 kommentarer:

  1. Det är nog bättre att lägga energi på dessa
    godbitar än att göra sockerbitshjärtan av strösocker.

    SvaraRadera
  2. Det har du helt rätt i :-) dessa stoppar sötsuget lika bra som sockerbitarna men så mycket nyttigare :-)

    SvaraRadera