onsdag 15 februari 2012

Hjärtbakelse med choklad :)


Min favo kladdis gjord som bakelse lätt och snabbt :)

Till en form 16x16 cm grädda ca 12 min
(eller dubbla smeten
och ta den i en rund form 20 cm grädda då i ca 24 min,
rund form 23cm grädda då i 21 min)

50 gr smör
1 dl ströckocker
3 strukna msk kakao
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl vetemjöl
1 tsk torkade myntablad

Smält smöret ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt.
Rör snabbt ner resten till en jämn smet och häll i en form med bakplåtpapper.

In i ugnen ca 12 min kakan skall vara lite kladdig i mitten. 

Låt kakan svalna och vila en timme
 sedan tar du ut hjärtan med pepparkaksformar toppa med en kula glass
eller lite grädde dekorera tex med lite choklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar