måndag 19 april 2010

Kolakakor med mörk choklad och jordnötter



Det blir ca 75 st
200g smör
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2tsk balpulver
5dl vetemjöl ev. lite till vid utbakningen
100g finhackad mörk choklad
0,5 dl finhackade salta jordnötter



Rör socker och smör vitt i matberedare ( går bra med elvisp också ) häll i sirapen .

Blanda allt det torra väl innan du rör ned det i smörblandningen.
Ta ut degen på bakbordet tillsätt ev, mer vetemjöl om degen är för kladdig till att rulla ut.
Jag valde att blanda i jordnötterna och chokladen när degen var på bakbordet.



Dela degen i 6 bitar rulla ut längderna
och lägg på en plåt med balplåtspapper på tryck ut längderna lite försiktigt med fingrarna.



Gädda i 174 grader i ca 10-12 minuter
tills de är gyllene men inte för länge de är godast när kärnan är lite seg.


Skär kakorna på direkt när de kommer ut från ugnen .


Dessa går fint att ha i frysen om de hinner dit innan de är slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar