Det blir ca 75 st
200g smör
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2tsk balpulver
5dl vetemjöl ev. lite till vid utbakningen
100g finhackad mörk choklad
0,5 dl finhackade salta jordnötter
Rör socker och smör vitt i matberedare ( går bra med elvisp också ) häll i sirapen .
Blanda allt det torra väl innan du rör ned det i smörblandningen.
Ta ut degen på bakbordet tillsätt ev, mer vetemjöl om degen är för kladdig till att rulla ut.
Jag valde att blanda i jordnötterna och chokladen när degen var på bakbordet.
Dela degen i 6 bitar rulla ut längderna
och lägg på en plåt med balplåtspapper på tryck ut längderna lite försiktigt med fingrarna.
Gädda i 174 grader i ca 10-12 minuter
tills de är gyllene men inte för länge de är godast när kärnan är lite seg.
Skär kakorna på direkt när de kommer ut från ugnen .
Dessa går fint att ha i frysen om de hinner dit innan de är slut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar