tisdag 13 april 2010

Kladdig mörk chokladkaka


Evas favorit chokladkaka den är enkel, snabb och god!

100 g smör, smält och avkylt
2 ägg
2 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
1 dl vetemjöl
ev. 1 tsk torkad pepparmynta
eller rivet skal av en apelsin
eller 1 msk pulverkaffe

Kakan kan pyntas med smält blockchoklad eller pudrat florsocker eller
 bara ätas precis som den är utan pynt och smaktillsättningar.
Vispa ägg och socker pösigt blanda växelvis i de torra ingredienserna med smöret och häll i smord form .
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i allt från 17-25 min beroende på hur stor form och hur kladdig du vill att den skall vara, men den skall inte bli torr hellre för kladdig :)
God med grädde eller vaniljglass till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar