fredag 7 december 2012

Polkabräck

Detta är ett enkelt och supergott julgodis.
Man tar lika delar vit och en mörk god choklad tex 200gr av varje.
Smälter först den mörka chokladen över vattenbad och
 brer sedan ut den på ett bakplåtspapper på en plåt.

 Ta nu polkagrisar eller polkagrisstänger och krossa de grovt ca 2 dl hade väl jag.

När den mörka chokladen har stelnat till men inte blivit helt hård ( blir chokladen helt hård siktar sig chokladen sedan när du skall bryta den i bitar) nu smälter du den vita chokladen i vatten bad och brer sedan den över den mörka chokladen och strö på polkagriskrosset .
Låt stelna och bryt sedan i bitar.


 Så gott så sonen hade svårt att hålla händerna borta ;)



2 kommentarer:

  1. Oh! Vad mycket gosaker du gör!
    Jag ska gå igenom senare. Du hade så mycket..

    Jag sökte dig ang. elektriskt gorånjärn..
    Du svarade mig förrut, att din mamma hade ett.
    Var köpte hon det?
    Ha det gott // nettan

    SvaraRadera
  2. Hej Jag sötsaker är kul och denna polkabräck rekommenderar jag varmt den var så poppis på glöggfesten. Mamma köpte sitt på Gotland i en järnvarubutik vet inte helt vilken och jag vet att norska järnia har dem och även i sin butik på Nordby köpcentret norr om Strömstad så det går säkert att beställa hem genom någon järniabutik. Lycka till i sökandet.

    SvaraRadera