måndag 3 december 2012

Choklad doppade lakritsklubbor



Koka upp
1 dl grädde ( 36-40% )
1 dl strösocker
1 dl sirap

25 gr smör
10krossade turkiska peppar

75-10 gr choklad gärna marabo mjölkchoklad

Grillpinnar eller klubbpinnar av annat slag.

Koka sirap socker och grädde tills det fått en temp på 120 gr (eller gör kulprovet).
Rör då i smör och de hackade turkiska pepparen rör tills de löst upp det kan vara att man behöver sätta de på plattan en lite stund till  sedan klickar du ut matskedsstora klickar på ett bakplåtspapper.

Ta grillpinnar dela de i tre med en tång eller kniv.
Nu har kola svalnat lite då tog jag på engångshanskar och rullade de avlångt och satte i en pinne och tyckte till lite så klubban blev plattare och oval som en dumleklubba, låt de nu ligga och stelna på bakplåtspappret.


När klubborna har svalnat finhackar du chokladen och smälter den över vattenbad och sedan doppar du klubborna och lägger de att stelna igen på bakplåtspappret .
Nu är din klubbor klara :)
Håller ca 1 vecka i sval förvarig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar