måndag 16 september 2013

Kokos och citronformar




Dessa godingar gav mig en topp10 plasering i Land tidningens "SM i småkakor".
En god kaka med smak av citron och har ett härligt segt kokostäcke på toppen .
Jag brukar baka denna i 2 varianter med eller utan lemoncurd det blir en sötare kaka med lemoncurden för oss gottegrisar jag brukar göra hälften av varje så är hela familjen nöjd och de har en rykande åtgång.
Så pröva och se vad ni tycker!
Man kan ju enkelt göra lemoncurd själv men jag använde den köpta varianten nu .

ca 20 st

Deg:
100gr smör
150gr vetemjöl
50 gr socker
1-2 citroner 

Fyllning :
Lemoncurd

Topping:
50 gr smör
2 msk socker
1 msk sirap
1 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl kokos

Aluminium formar
Sätt ugnen på 175 gr
Finriv skalet av 1-2 citroner antal beror på storlek eller smaksak jag tar gärna 2 st.
Blanda ihop alla ingredienser till degen till en smidig del.
Delan den i 20 bitar som du rullar till kulor plattar försiktigt ut i de små aluminium formarna.


Jag brukar fylla hälften med lemoncurd då gör jag en liten grop i kakan där jag lägger i ca ett kryddmått med lemoncurd.Ett tips då är att ta ena sorten i silvriga formar och andra i gudliga formar .

In i ugnen och grädda i ca 5 min.
Under tiden sjuder du ihop alla ingredienserna till toppingen i en kastrull under omrörning.


Ta nu ut kakorna och fördela toppingen på kakorna och bred ut det lite sedan kör du in de i ugnen igen och gräddar ca 5 min igen tills de är gyllene.

Dessa går utmärkt att frysa om de skulle bli några till övers.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar