fredag 24 februari 2012

Maräng och frukttårta

Detta blev min enkla födelsedagstårta vi var i fjällen och i lånat kök så då tog vi den enkla varianten .
men en enkel och supergod tårta är det allt :).
Och den är glutenfri och kan göras laktosfri om man väljer laktogrädde och att koka egen vaniljkräm på laktogrädde . Blir lite mer jobb då men lika god.
Jag använde
2 färdigköpta marängbottnar
3 dl vispgrädde
3 dl färdig vaniljkräm
1 ask blåbär
1 ask jordgubbar
1 stor mango
100gr mjölkchoklad

Börja med att skala mangon och dela den och jordgubbarna i små bitar blanda med blåbären.
Grovhacka chokladen.
Vispa grädden och blanda i vaniljkrämen.
Detta ovan kan du förbereda men att lägga ihop den skall man göra precis innan den serveras.
Gör man den innan smälter marängen och det blir "pannkaka" av allt .

 Börja med en marängbotten bred över gräddvaniljkrämen

 Lånat kök och en underbar utsikt över Hafjell området
Nej tillbaka till tårtan.
Strö över knappt hälften av fruken och hälften av den hackade chokladen.



 Lägg på nästa marängbotten och strö över resten av frukten och chokladen.
Jag sparade tre stora jordgubbar att toppa det hela med.
Klar för att äta nu ;)

4 kommentarer:

  1. Låter jättegott!! Ska testa till påskmiddagen...

    SvaraRadera
  2. Ser jättegod och fräsch ut! Ska göra den till mina söners 21- och 23-årskalas.
    Christina.

    SvaraRadera
  3. Mjölkchoklad är knappast laktosfritt så det måste jag skippa för sonens skull. Annars ser den jättegod ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det har du helt rätt i jag använde ju laltosfri choklad den gången jag gjorde denna tårta till min bekant med intolerans för laktos och gluten men glömde att notera det i detta recept tyvärr , beklagar.


      Radera