söndag 13 oktober 2013

Stompa bröd

 
Detta recept har jag lånat av Leila och fixat lite med och bröderna gick som smör i solsken både hemma och till barnen på jobbet.
 


Ingredienser

5 dl filmjölk
1.5 dl ljus sirap
2-4 tsk brödkryddor
13 dl rågsikt
2 tsk salt
2 tsk bikararbonat
Gör så här
1. Blanda filmjölk och sirap.
2. Stöt fänkålsfrö och hel anis i en mortel.
3. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vätskan och knåda samman till en deg.


 

4. Dela degen i 20 bitar, kavla ut dem till runda kakor och nagga med en gaffel.
5. Stek kakorna på medel värme i en torr stekpanna ,någon minut på varje sida.
De skall inte bli för mörka. 


 
Låt svalna på galler under handduk och förvaras sedan i plastpåse. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar