tisdag 14 augusti 2012

Gluten och laktosfri sockerkaka



Bakade denna sockerkaka lite på prov ,luktade underligt under gräddningen tyckte jag men kanske inbillning för kakan blev bra och smakade helt ok.

50 gr laktos smör/margarin

1 dl kokande vatten
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl fin glutenfri mjölmix
1,5 dl jyttemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker 
rivet skal av en lime eller citron

 laktosfritt smör/margarin och kokosflingor till formen


sätt igång ugnen på 175 grader

                Smält smöret/margarinet med det kokande vattnet
 Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda mixen med bakpulver och smaksättning och tillsätt 
det i äggsmeten
                Tillsätt det smälta smöret/margarinet och vattnet
        Häll i en smord och bröad form med kokos eller med glutenfritt ströbröd 
Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter
 Servera den glutenfria sockerkakan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar