måndag 8 maj 2017

Saffrans eller kardemumma biscotti lchf


Jag gjorde två varianter av denna biscotti en med saffran och en med kardemumma.

50 gr smör
1 msk honung eller 1/2 dl björksocker
0,5 dl saffran eller 1,5 msk kardemumma om du vill ha kardemumma biscotti
2 ägg
2,5 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosmjöl
1 tsk xsantangummi 
1msk fiberhusk
2 krm bakpulver
ev. 2 krm vaniljpulver
50 gr sötmandel
Sätt ugnen på 175 ˚C. Hacka mandel grovt. Rör smör, sockerersättning/ honung och saffran poröst med elvispens vispar.

Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar.
Blanda samman mandelmjöl, kakao, bakpulver, vanilj och mandel och rör ner det i smeten. Vispa på lägsta hastighet tills allt är blandat, inte längre.
 Tag upp degen på köksbänk och rulla den till två längder som är lika långa som plåten.
 Platta till lite. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
 
Baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120˚C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra, mina fick ligga i nästan 2 timmar men min ugn är kass på vissa moment som torkning.
 Förvaras i lufttät burk.
Går fint att frysa.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar