lördag 11 april 2015

LCHF Chokladbiskvier

Små goda chokladbiskvier att ha på lut i frysen.
Det stod 15 i receptet jag gjorde 20 st.

Botten 
3 dl mandelmjöl
1 dl sukrin melis
2 msk vatten 
2 äggvitor

Fyllning
100 gr rumstempererat smör
0,5 dl äggvita
0,5 dl sukrin melis
1 msk kakao

50-100 gr mörk choklad
 mindre mängden om du penslar på chokladen istället för att du doppar kakorna

Sätt ugnen på 175 grader
Blanda ihop allt till bottnarna rör väl och forma till små bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper och platta till bollarna en del mer än jag gjorde på bilden för de flöt inte ut under gräddningen.
Grädda i 15-20 minuter tills kakorna fått fin färg , låt svalna.
 Vispa smöret pösigt.
Vispa sukrin melis och äggvita i en skål över kokande vatten till en maränglik massa.

 Sikta i kakaon och rör samman och blanda till sist i smöret efter du tagit bort skålen från värmen.
 Jag fick låta min fyllning stå till sig i kylen innan jag la den på kakorna med hjälp av en sked.
Men enligt grundreceptet skulle man bre på den genast.
 Ställ kakorna kallt en stund ,gärna i frysen innan du doppar de i chokladen.
Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron.
Pensla eller doppa kakorna i chokladen. 

 Låt chokladen stelna i kyl och förvara kakorna i frys eller kyl.
Lite pyssel att göra men de blev riktigt goda jag gjorde dock lite tjocka bottnar så de kommer bli tunnare nästa gång.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar