söndag 16 februari 2014

Doptårta med namn i rosa


Detta är en tårta med chokladbotten och två olika fyllningar den är täckt med grädde och marsipan.


 Första fyllningen är en hallonmousse receptet hittar du här
 Andra fyllningen är en mousse med smak av vit choklad och citron receptet hittar du här
 Jag lägger gärna ihop min tårta så här långt 
och låter den nu vila inplastad i kylen över natten för att få safta till sig lite
om jag har tid till det.
 Nu täcker jag tårtan med vispad grädde ett tips när du skall täcka tårtan är att sätta den på en snurrbar botten och spritsa på grädden och sedan bara spackla till den jag tycker detta går snabbare och är lättare plus att man inte riskerar att få chokladsmulor ut i grädden på samma sätt.

Ett annat tips är att lägga lite maizenamjöl i en grovt vävt tygstycke och knyta ihop sedan kan du bara dutta ut lite tunt med maizena där du behöver det under kavlingen.
 Jag använde extra vit marsipan till denna tårta ca 350-400 gr.

När jag kavlat ut marsipanen penslar jag den med smält smör innan jag lägger på den så inte marsipanen "svettas" och trillar av tårtan jag har varit ute för det några gånger och det är inte kul.

 Täck nu tårtan och skär bort överflödig marsipan



 Jag skar remsor av rosa marsipan som jag fäste med en gnutta vatten på tårtan och la sedan en ring med rosor i vit och rosa marsipan runt tårtan.


Sedan la jag namnet på barnet i mitten enkelt och stilrent tyckte jag i iallafall.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar