söndag 17 juli 2011

Apelsinkrokant fondant

I gårkväll hade jag två gästkockar på köket vi har besök och jag ligger i feber så när jag nämnde att chokladfondant hade varit gott så fixade Tom och Linus det med lite hjälp av mig och datan, resultatet blev supert!


Antal portioner:8
Ingredienser
3 st ägg130 gr socker100 gr marabo apelsinkrokant choklad
100 gr smör55 gr mjöl
+ resten av chokladkakan till att lägga i somm fyll i fondanten

Gör så här

1. Smält smör i en kastrull och blanda ner den hackade chokladen. Låt smälta.
2. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladblandningen i sockersmeten.
3. Häll över mjöl och blanda försiktigt till en slät smet.
4. Smörj och pudra 1,5dl formar med kakao.
5. Fyll formarna till hälften med smet. Lägg ner en bit eller 2 av det resterande av chokladkakan och fyll den helt med smet. Hit går det bra att förbereda dagen innan. Ställ sedan in formarna i kylskåp.
6. Grädda de kylskåpskalla formarna, cirka 16 minuter i 190 grader. 

7. Låt fondanterna svalna något. Stjälp sedan upp dem på serveringsfat. Fyllningen ska dock vara lös inuti, så att det rinner ut när man sätter skeden i den.
Gott att servera med glass och lite färsk frukt eller bär.

Efterätten av njöts ute i den sista kvällsolen med vännerna.

1 kommentar: