tisdag 15 juni 2010

Skurna chokladbröd

Detta var min sons absoluta favorit som liten, som vi nu bakade till hans födelsedag.
Men numera finns det många kakfavoriter till honom.

Skurna Chokladbröd


                                                                 ca: 50 st. Ungs temp 200 º

4 ½ - 5 dl Vetemjöl
2 ½ dl Socker
4 msk Kakao
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
200 g Smör
1 Ägg

Pensling:
Uppvispat ägg, pärlsocker
 1. Blanda de torra ingredienserna, smula i smöret och tillsätt ägget. Arbeta ihop till en smidig deg.
Jag som vanligt körde allt i matberedaren först och knådade ihop degen lite på bakbordet till sist.
2. Dela degen i 6 delar och rulla ut varje del till finger tjocka längder. Lägg dem på bakpappers klädd plåt och platta till dem lite.
3. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca: 15 min.
4. Låt längderna svalna något och skär dem sedan i sneda bitar. Går bra att frysa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar