onsdag 25 januari 2017

Lchf Hamburgebröd med ost i

Ett bra hamburgebröd och utan mandelmjöl.
Jag fick ut 9 bröd av denna sats det är en 90 grams burgare på bilden så vet ni ungefär
storleken på mitt hamburgebröd.

4 dl pofiber
5 dl vatten
4 msk fiberhusk
4 ägg
1 tsk salt 
2 tsk bakpulver
150 gr riven ost
sesamfrö till dekor/smak
 
Vispa ihop alla ingredienser lite snabbt med en elvisp eller liknande.
Låt degen stå och svälla i cirka 20 minuter.
Blir degen allr för hård spä en aning med vatten.
Forma lika stora bröd och placera dem på en plåt med bakplåtspapper på.
Platta ut dem lite och forma dem runda och fina
Pensla de med lite vatten.
Strö sesamfrön över och tryck till dem lite med handflatan så att de fastnar i vattnet.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter
Dessa går finfint att frysa.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar