torsdag 18 oktober 2012

Chaisnitt





Ingredienser                                                                                     


25-30 stycken 

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap 
2 1/2 dl mjöl 
1 msk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver 
1/2 tsk stött anis 
1/2 tsk malen kardemumma 
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära 
1/2 tsk malen svartpeppar
1 msk vatten

































Gör så här

Sätt ugnen på 175˚C. Vispa smör, socker och sirap vitt och poröst med elvisp, använd visparna. Stöt anis i en mortel. Sikta ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och alla kryddorna i degen, tillsätt vatten och vispa med låg hastighet tills det blir en smulig deg. Tryck ihop smulorna med händerna till en deg i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 3 delar som rullas ut till längder som är lika långa som plåten är bred. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.                                          
Grädda i ca 20 minuter. Ta ut plåten    och låt kakorna svalna lite innan varje längd delas i 8 diagonala bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar