6-8 portioner
2 gula lökar
1 kilo högrev i bit. Tänk på att en del försvinner vid puts
100-150 gr smör till stekning
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk paprikapulver
3 dl vatten
2 msk kalvfond
4 msk tomatpuré
400 gram champinjoner
3 msk dijonsenap
1 dl grädde
5 dl crème fraiche
Ta fram köttet 30 minuter innan tillagning. Putsa och strimla i 1 cm strimlor.
Finhacka lök och fräs mjuka i smör, dela champinjonerna i stora bitar och fäs med den mjuka löken . Salta, peppra och strö paprikapulver ovanpå och lägg i tomatpurén .
Hetta upp en panna med smör och bryn köttet snabbt.
Lägg över i tjockbottnad gryta tillsammans med lökfräset.
Häll på vatten + buljongtärning, dijonsenapen och krydda och låt sjuda i ca 1 timme.
Rör i grädden och crème fraichen smaka av och krydda ev. lite till.
Servera med en god sallad eller annat valfritt tillbehör.
Vi valde härligt färgad blomkål och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar