Jag var bara tvungen att testa detta recept från sista lchf tidningen jag fick och ja den var god .
Det stod 6-8port. i receptet jag gjorde 10 små portioner och tyckte det blev lagom.
3 ägg
1 nypa salt
1 krm vaniljpulver
100 gr mörk choklad minst 70%
1 tsk lakritspulver
Hacka chokladen fint.
Dela äggen. Ställ undan gulorna. Vispa vitorna hårt med nypan salt.
Vispa grädden med vaniljpulvret men inte för hårt.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
Rör ner en äggula i taget i chokladen och tillsätt lakritsen .
Rör försiktig ned chokladsmeten i äggvitorna,
blanda till en jämn smet ,ha tålamod det tar lite tid och få det jämt.
Avsluta med att vända i grädden.
Portionera upp i skålar, koppar eller glas.
Plasta in och låt stå i kylen minst 2 timmar innan servering
eller under natten.
Jag tog bara lite choklad och mynta till dekor men gott med färska bär
och löst vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar